Brakanes Hotel

Adresse: Promenaden 3, 5730 Ulvik
Beliggenhet: Norge
Vis kart

Historiske Hotell | Innerst i Hardangerfjorden, midt i den vesle bygda Ulvik, finner du Brakanes Hotel. Hotellet har funnet sin plass som et av Hardanger sine fremste turist- og konferansehotell, og er et kjent og kjært reisemål både for norske og utenlandske gjester. Her finner du ro.

Hotellet har 143 rom fordelt på fem etasjer, derav 90 oppussede rom som vender mot fjorden. Her kan du sitte og dingle med beina på balkongen, mens du hviler øynene på en speilblank fjord og en stor og velstelt hage. Ta et bad fra bryggekanten eller hvil i skyggen under det gamle epletreet av sorten Bramley Seedling.

Kjøkkenet på Brakanes er kortreist og sesongbasert. Noen av råvarene har ikke engang reist, men blitt trillet ned fra gårdene som produserer alt fra moreller, grønnsaker, epler, lammekjøtt og spekemat. Det ryktes at det også er et lokalt ysteri i emning!

Det er ikke uten grunn at reisende har funnet sin vei til denne lille perlen i over 150 år. Turisteventyret på Brakanes Hotel startet i 1860 av skysskaren Sjur som formidlet skyss av både folk og varer.

I 1891 kom den første store utvidelsen, og fasaden fikk all den "staffasje" og flotte utskjæringer som kjennetegnet sveitserstilen som var så karakteristisk for hotell på den tiden. I tiden frem mot 2. verdenskrig var det livlig aktivitet på hotellet og i den vesle bygda. Innover fjorden kom turistene på besøk fra det store utland om bord på cruiseskip og yachter.

Om morgenen den 25.april 1940 kom det derimot ubudne gjester til Ulvik. Fem tyske motortorpedobåter og en minesveiper skjøt Ulvik i brann og Brakanes Hotel var blant de 51 bygningene i sentrum som gikk opp i flammer. Etter flere år med ombygg, påbygg og restaurering reiste Brakanes Hotel seg fra asken, og det nye hotellet, bygd etter tegninger av den kjente bergensarkitekten Kristian Bjerknes, sto ferdig 8. mai 1952.

Fasiliteter og tjenester

Romfasiliteter
Røyking ikke tillatt
Spise og drikke
Frokost

Policies

Ankomst (tidligste)
16:00
Avreise (siste)
10:00
Build: 07.06.2024 14:54:16, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails