Opus 16

Adresse: Vågsallmenningen 16, 5014 Bergen
Beliggenhet:
Vis kart

Historiske Hotell | Hotell Opus 16 ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil.

Som slektninger av Edvard Grieg, er det hotellets ønske å gi sine gjester en annerledes, fin opplevelse – en klassisk og moderne vri på hotellopplevelsen. En opplevelse som gir gjesten et innblikk i komponistens rike liv.

I førsteetasjen finner vi hovedhallen med sin luftige fremtoning, solide granittvegger og joniske søyler i polert marmor. Bygningen ble tegnet av arkitekten Herman Schirmer og ble senere utvidet i to omganger. Arkitekt Schak Bull – som også tegnet boligen til Edvard Grieg – var ansvarlig for den siste utvidelsen i 1918. Han var også søskenbarn av Edvard Grieg.

Opus 16 med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter.

Fasiliteter og tjenester

Romfasiliteter
Røyking ikke tillatt
Spise og drikke
Frokost
Build: 20.02.2024 11:33:57, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails