Sideropphold på Brakanes Hotel

15 juni 2023 - 14 august 2023

Fra 4246 NOK

per person
Bestill nå

 

Sjekk inn hos vårt nyeste medlem og nyt alt naturskjønne Ulvik har å by på!

 

Den eneste frukt- og siderruten i Norge finner du i Ulvik i Hardanger. Ruten består av tre gårder med mange ulike opplevelser fra gård til gård - alt innenfor gangavstand hvor du kan du vandre på egen hånd i vakkert kulturlandskap langs Apalvegen. I denne kortferien bor du midt i sentrum av Ulvik med smaking og omvisning på to av de lokale sidergårdene.


Prisen inkluderer:

  • 2 overnattinger på Brakanes Hotel inkludert frokost
  • 2 x 3-retters middag
  • Sidersmaking på 2 sidergårder i UlvikDag 1: Innsjekk på Brakanes Hotel


Det er ikke uten grunn at reisende har funnet sin vei til denne lille perlen i over 150 år. Turisteventyret på Brakanes Hotel startet i 1860 av skysskaren Sjur som formidlet skyss av både folk og varer.


Hotellet har 143 rom fordelt på fem etasjer, derav 90 oppussede rom som vender mot fjorden. Her kan du sitte og dingle med beina på balkongen, mens du hviler øynene på en speilblank fjord og en stor og velstelt hage. Ta et bad fra bryggekanten eller hvil i skyggen under det gamle epletreet av sorten Bramley Seedling.


Herfra kan dere også besøke Olav H. Hauge-senteret og bli bedre kjent med poeten bak det som NRK har kåret til tidenes beste dikt; Det er den draumen - eller ta beina fatt og oppleve det vakre fjordlandskapet på deres vei til naturperler som Oksen, Ossete, Kjeåsen og Dronningstien. Når kvelden kommer venter en deilig 3-retters middag i hotellets restaurant. Dag 2: Opplev Frukt- og siderruta i Ulvik


Etter en god frokost på hotellet vandrer du langs fjorden til starten av Apalvegen. Du kan regne med en ca. 30 minutters vandring fra hotellet til Ulvik Frukt & Cideri, hvor første smaking finner sted. Her får du oppleve 3 ulike produkt i kombinasjon med historiefortelling og innføring i kultur og tradisjoner.


For den andre smakingen kan du velge mellom Syse Gard og Hardanger Saft og Siderfabrikk. Hver smaking varer i ca. 1,5 time, og mellom smakingene har du tid til å besøke gårdsbutikkene som er åpent fra kl 10-17 hver mandag til lørdag. Les mer om Frukt- og siderruta her.


Etter endt smaking og gårdsbesøk spaserer du tilbake til hotellet – gjennom fruktgårder omringet av vakker Hardangernatur. Her venter nok en god 3-retters middag før hodet treffer puten. Neste dag nyter du nok en deilig frokost før utsjekk.

Fra 4246 NOK

per person

Sted: Ulvik

Varighet: 3 dager / 2 netter

Transport: Til fots / Egen bil

Søk & bestill

Velg datoer for oppholdet ditt
Ankomstdato
Avreisedato
Velg antall reisende
Gjester
Build: 19.09.2023 09:19:35, Host: cbonline02, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index