Sidersafari i Telemark

4 juli 2023 - 4 august 2023

Fra 5310 NOK

per person
Bestill nå

 

Bli med på Sidersafari i Telemark! Sider er virkelig i vinden om dagen, noe som har gjort at flere områder har fått øynene opp for "Norges Champagne". Telemark, og spesielt fruktbygda Gvarv, har lenge vært kjent for frukt- og juiceproduksjon. Nå er de klare for å erobre sidermarkedet og DU får være med på reisen!

 

Med lange sommerdager, sval temperatur og lite forurensning gir Telemark ideelle vekstvilkår for frukt og bær som trenger å modnes over tid. Dette gir epler av ypperste kvalitet - med de rette smakene og som gir spennende og smakfulle siderprodukt som de siste årene er blitt lagt merke til.


Denne pakken inkluderer:

  • 2 overnattinger på Søstrene Storaas Hotel inkludert frokost
  • Middag med aperitiff begge kvelder 
  • Historiefortelling og guidet tur i kjøkkenhagen hos Søstrene Storaas
  • Sidersmaking av 3 sider, omvisning i eplehagen og produksjonen på NeRø Frukt
  • Sidersmaking av 3 sider på Lien Gård
  • Besøk på gårdsbutikken Lindheim Ølkompani


 

Dag 1 - Innsjekk hos Søstrene Storaas


Du starter kortferien med å sjekke inn på Søstrene Storaas Hotel, et hotell med eget gårdsbruk rett bak hovedhuset. På hotellet kan du oppleve en unik familiehistorie som begynte da Søstrene tidlig på 2000-tallet arvet en krokodille. De fant ut at krokodillen hadde spist deres tippoldefars hund, og at tippoldefar, Holger, fikk 8 døtre med tre forskjellige kvinner, fra tre forskjellige verdensdeler. Deretter samlet de en hel bok med historier fra fjernt og nær som i dag preger alt de gjør. Søstrene ønsker deg velkommen til deres barndomshjem!


Ved ankomst (Klokken 17:00 – ca. 60 min) får dere historiefortelling samt guidet tur i kjøkkenhagen og hydrohagen på Storaas Gård. Bli inspirert gjennom å se, lukte og smake. Gården har som mål å vise bærekraft og sirkulær økonomi i praksis. Hydroponi betyr at plantene står i vann uten jord og får kunstig belysning. Ingen sprøytemidler benyttes.


Kl 18.30 serveres smakfull 3-retters middag fra hotellets kjøkken som legger sin ære i lokale råvarer fra lokale produsenter og gode smaker fra egen kjøkkenhage.


Hotellet har en stor kjøkkenhage og griser og sauer på jordene hele sommeren, og en høyteknologisk hydroponisk hage som er operativ hele året (planter dyrket innendørs i vann som sirkuleres). Herfra får hotellet urter og ingredienser som brukes i matlagingen.

 


Dag 2 - Sidersafari i Telemark


Nyt en god frokost på hotellet før dere på egen hånd tar fatt på Sidersafariruten i Telemark, som består av to sidersmakinger og besøk på tre gårder. 


Ønsker dere ikke å kjøre egen bil, kan dere booke transport. Dette kan legges til på neste side.Vi har lagt opp til følgende ruter og tider:


• Avreise fra Søstrene Storaas ca. klokken 10.15, og deretter en rundt 35 minutters kjøretur til NeRø Frukt


Lengst nord i Fruktbygda i Øst-Telemark finner du NeRø Sideri. Med utsikt mot Gaustatoppen kan frukttrærne speile seg i Heddalsvannet og nyte solskinnet fra alle himmelretninger. Her dyrkes det økologiske epler og moreller. Av eplene lager de økologisk sider og eplemost som selges fra gårdsutslag, på Vinmonopolet og til restauranter, hoteller mm.


Start kl. 11:00 med varighet rundt 60 minutter.


Innhold: Omvisning i eplehagen samt i produksjonslokalene, historiefortelling og smaking av 3 sider. Vi anbefaler også et besøk i gårdsbutikken like etter omvisningen, for å ta med dere noen av NeRø Frukt’s deilige produkter hjem.

 

• Turen går videre fra NeRø Frukt til Lien Gård, en kjøretur på rundt 30 minutter.


Lien Gård ligger idyllisk til ved Norsjø, i hjertet av Telemark. Her høster og sanker de frukt og bær fra egen hage. Epler av ypperste kvalitet med de rette smakene og bær med flotte farger. Frukten sorteres, kvernes og presses til ren eplemost. Denne eplemosten gjæres videre igjennom vinteren til nydelige og smaksrike eplesider. Siderene er laget på epler fra egen gård og epler som er kjøpt hos andre lokale produsenter. Du kan velge mellom ren eplesider eller sider tilsatt bær.


Start kl. 12:30 og varighet rundt 90 minutter. 


Innhold: Historien om gården og produksjonen, deretter smaking av tre sider servert sammen med smaksprøver fra gården. Det er vel verdt et besøk på gårdsbutikken, hvor de tilbyr sider, moster, honning mm.

 

• Turen går videre til Lindheim Ølkompani, en kjøretur på rundt 10 minutter.


På toppen av bakken etter Gvarv i retning Notodden ligger Lindheim Ølkompani på fruktgården Lindheim. Gården er en gammel eplegård, som i dag dyrker både epler, plommer, sure kirsebær og moreller. Siden 2013 har Eivin og Ingeborg produsert øl og sider. Mesteparten av frukten går til videreforedling i øl, cider og most.


På Lindheim Ølkompani er det ikke smaking av sider, men gården og gårdsbutikken er verdt et besøk og er derfor med på ruta. I butikken har de et stort utvalg av øl og sider. På Lindheim liker de å eksperimentere med smaker, så de har alltid noe nytt i butikken fra år til år. Er du heldig kan du møte på Ingeborg (eier), som alltid har spennende prosjekter og fortelle om.


Vi anbefaler å sette av 30-45 minutter for besøk i gårdsbutikken mellom kl. 14:10 og 14:40.


Det finnes alltid gode, alkoholfrie alternativer under smakingene for de som ønsker dette. Lunsj i egen regi.


Etter mange inntrykk og gode smaker, kan du igjen returnere til idylliske Søstrene Storaas. Kjøretiden fra Lindheim til Søstrene Storaas er i underkant av en time. På hotellet venter aperitiff og en deilig 3 retters middag. Gikk du glipp av historiefortellingen dagen før eller har lyst til å høre en gang til foregår dette sammen med aperitiffen kl. 18:30.

 


Dag 3 - Guidet tur i kjøkkenhagen og nye eventyr


Etter frokost fortsetter eventyret videre dit veien måtte ta deg. Kanskje finner du nye eventyr sammen med oss?

 

Fysen på mer sider? Kombiner gjerne Sidermaking i Telemark med Sidersmaking i Hardanger!

Fra 5310 NOK

per person

Starter/slutter: Kongsberg

Varighet: 2 netter/3 dager

Transport: Egen bil/bestilt transport

Inkl.: 2 overnattinger med frokost og middag, sidersmaking, omvisning og gårdsbesøk, hagevandring og historiefortelling

Søk & bestill

Velg datoer for oppholdet ditt
Ankomstdato
Avreisedato
Velg antall reisende
Gjester
Build: 25.05.2023 12:56:21, Host: online3core20, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index