Siderferd fra Lofthus med to sideropplevelser

15 mai 2023 - 3 september 2023

Fra 1285 NOK

per person
Bestill nå

 

Opplev smaken av Hardanger - med fjordcruise, sideropplevelser og majestetisk natur!

 

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt.I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler.

Pakken inkluderer:
  • Fjordcruise fra Lofthus til Nå (tur/retur)
  • 2 sideropplevelser eller 1 sideropplevelse og lunsj

Bli med på Sidersafari, besøk noen av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.

Turen starter fra kaien på Lofthus, hvor båten har avreise kl 11:15.

Gli forbi majestetiske fjellsider, sjarmerende fjordbygder og hundretusenvis av frukttrær mens du kjenner vinden i håret. Om bord serveres også kalde og varme drikker, samt et utvalg bakevarer i kafeen (ikke inkludert).

Vel fremme på Nå blir det besøk og smaking på to ulike sidergårder. Hos noen av dem blir dere møtt og hentet på kaien, mens andre ligger like ved og er enkel å finne på egenhånd. Følg instruksene på kaien.

Vil du erstatte den første sidersmakingen med en velsmakende lunsj?

2-retters lunsj på Siderhuset Ola K: Start eventyret med en fersk, lokal lunsj på Siderhuset Ola K. Den gamle landhandelen fra 1912 har gjenoppstått som en restaurant som serverer mat komponert av de beste råvarer hentet fra Norges beste fruktfat, Hardanger. Menyen er spesielt tilpasset det store utvalget sider som står på menyen - den perfekte start på sidereventyret.(Tilgjengelig tirs-lør)

Sideropplevelsene dere kan velge mellom er:

Alde Sider: Alde er et gammelt navn for eple i Hardanger, og mannen bak Alle Sider er Olav Bleie. Han driver familiegården der epler har blitt dyrket i generasjoner. Alde Sider lager førsteklasses eplemost og et rikt utvalg av sider fra Hardanger. Her får du servert klassiske, innovative og prisvinnende sider i kombinasjon med gode historier og smakebiter av norske oster og lokal skinke.(Tilgjengelig ons-lør)

Store Naa Siderkompani: Her møter du siderbonden Eirik og hans kompani som står bak 57/2 sideren. Store Naa – gard 57 bruk 2 har vært i slekten sin eie siden 1724. Sideriet er i utgangspunktet et gammelt kyllinghus som har stått brakk siden 2009, men nå er det stor aktivitet på gården, bl.a. i form av utvikling og prøvesetter av nye, spennende sidersmaker.(Tilgjengelig både som første og andre opplevelse, tirs-lør)

Åkre Gård: Åkre Gård står bak Edel Sider, som fikk tildelt to gull og to sølv på CiderWorld i Frankfurt. De gikk også sammen med Ulvik Frukt & Cideri av med seier og tok gull i kategoriene «Modern Cider» og «Premium Carbonated Cider» da International Cider Competition 2019 ble avholdt i San Sebastian i Spania.(Tilgjengelig tors-lør)

Etter en hyggelig dag blir det retur med båten fra Nå klokken kl 18:10.

Er du ikke helt klar til å avslutte dagen enda? Fordøy inntrykkene mens du nyter den majestetiske naturen fra terrassen til Lofthus Ekspedisjon, sentralt plassert like ved kaien på Lofthus.

Fra 1285 NOK

per person
  • Starter/slutter: Lofthus
  • Varighet: 11:15 - 18:45
  • Inkl.: Fjordcruise og to sideropplevelser


Søk & bestill

Velg datoer for oppholdet ditt
Ankomstdato
Velg antall reisende
Gjester
Build: 19.09.2023 09:19:35, Host: cbonline02, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index