Siderferd i Hardanger - ettermiddag fra Lofthus

15 mai 2023 - 3 september 2023

Fra 835 NOK

per person
Bestill nå

 

Nyt ettermiddagslivet på Hardangerfjorden - med sidersmaking! En unik opplevelse som kombinerer fjordcruise, kultur og sider i Hardanger.

 

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt. I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler.


Prisen inkluderer:

  • Fjordcruise Lofthus-Nå tur/retur
  • Sideropplevelse hos Alde Sider eller Store Naa Siderkompani

 

Bli med på Siderferd, besøk en av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.

 

Turen starter på kaien i Lofthus, hvor båten har avreise kl 14:25.


Om bord på båten er det kiosk med gode produkter. De tilbyr en varmrett, baguetter, diverse kaker samt sider, øl, vin og mineralvann. (Dette er ikke inkludert i prisen)

 

Ved ankomst kaien på Nå blir dere møtt av representanter fra sidergårdene som følger dere til den sideropplevelsen du har valgt. På ettermiddagen kan du velge mellom Edel Sider og Store Naa Siderkompani.

 

Åkre Gard står bak Edel Sider, som fikk tildelt to gull og to sølv på CiderWorld i Frankfurt. De gikk også sammen med Ulvik Frukt & Cideri av med seier og tok gull i kategoriene «Modern Cider» og «Premium Carbonated Cider» da International Cider Competition 2019 ble avholdt i San Sebastian i Spania.


Store Naa Siderkompani møter du Siderbonden Eirik og hans kompani som står bak 57/2 sideren. Store Naa – gard 57 bruk 2 har vært i slekten sin eie siden 1724. Sideriet er i utgangspunktet et gammelt kyllinghus som har stått brakk siden 2009, men nå er det stor aktivitet på gården, bl.a. i form av utvikling og prøvesetter av nye, spennende sidersmaker.


Retur med båten fra Nå til Lofthus klokken 18:10.

 

Ankomst kaien i Lofthus klokken 18:45.

Fra 835 NOK

per person
  • Starter/slutter: Lofthus
  • Tidspunkt: 14:25 til 18:45


Søk & bestill

Velg datoer for oppholdet ditt
Ankomstdato
Velg antall reisende
Gjester
Build: 19.09.2023 09:19:35, Host: cbonline06, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index