I Edvard Griegs fotspor

1 januar 2023 - 31 desember 2023

Fra 4208 NOK

per person
Bestill nå

 

I fotsporene til vår nasjonalromantiske komponist - fra Opus XVI og Troldhaugen i Bergen til Ullensvang og komponisthytten i vakre Hardanger

 

Inkludert i pakken er:

  • En overnatting på Opus XVI inkl. 3-retters middag og frokost
  • Omvisning/presentasjon i hotellets egen Edvard Grieg-utstilling
  • En overnatting på Hotel Ullensvang inkl. middag og frokost
  • Inngang til Ullensvang Bad
  • Lydguidet tur i Edvard Griegs fotspor på Lofthus-bygda


Se kjørerute her.


Edvard Grieg (1843–1907) var norsk musikklivs ledende skikkelse i siste del av 1800-tallet og er Norges mest kjente komponist i utlandet. Denne skreddersydde kortferien gir deg mulighet til å følge i komponistens fotspor. Lær mer om den spennende historien rundt Griegs liv, og nyt gode opphold i Bergen og Hardanger.


La Opus XVI - midt i hjertet av Bergen sentrum - være starten på din lille reise i Edvard Grieg sine fotspor. Som slektninger av Edvard Grieg, ønsker vertskapet på Opus XVI å gi sine gjester en helt enestående opplevelse – en klassisk, men moderne vri på hotellopplevelsen - som gir en et unikt innblikk i komponistens bemerkelsesverdige liv og erfaringer.

Ved ankomst avtaler du tid for en kort omvisning/presentasjon i hotellets egen Edvard Grieg-utstilling som er bygget på Griegs Opus 16. Gjennomføres primært av Alexander Grieg eller annen ansatt på hotellet. En musikalsk aperitiff inntas så i «Opus 16-stolen» - sammen med et glass musserende. Sett deg vel til rette i ørelappstolen i lobbyen hvor du får på deg et par øretelefoner av god kvalitet for å lytte til Edvard Grieg sin A-moll konsert, Opus 16. Deretter venter en smakfull 3-retters middag i hotellets restaurant, hvor menyen er inspirert fra Edvard Grieg sin egen 60-årsdag. Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen.

Etter en god natts søvn og en nydelig à la carte-frokost, har du god tid til å utforske byen. 

Opus 16 har en sentral beliggenhet i hjertet av Bergen, og er perfekt for besøkende som ønsker å oppleve byens kultur og natur. Spaser via Fisketorget bort til den historiske Bryggen - oppført på UNESCOs verdensarvliste, og opplev den berømte Fløybanen, som tar deg til toppen av Fløyfjellet på bare 10 minutter. Se ellers våre anbefalte opplevelser i Bergen her.

Middagen denne kvelden inntas på Bryggen Tracteursted som ligger i Bryggestredet, innerst på Bryggen i Bergen. Stedet fra 1708 er gjenåpnet med respekt for de historiske omgivelsene og ligger kun en 5 minutters spasertur fra Zachariasbryggen. Her blir det servert en 5-retters Bergensmeny - hvor rettene endres gjennom året basert på sesongens råvarer og tilgjengelighet. Bergensmaten er mer enn bare mat. Det er kultur og identitet, det er historien om en by. Bergen har noe andre ikke har, og det er en klar identitet, med et unikt tilfang av råvarer og mattradisjoner. Maten er stor sett enkel, fokuset ligger på få råvarer, rene smaker. Bord er reservert til kl. 19.00. Ønsker du å endre tidspunkt, ta kontakt med Bryggen Tracteursted direkte.

Neste morgen nytes en deilig à la carte-frokost før du legger ut på en hyggelig byvandring i Bergen sentrum.

Troldhaugen - hjemmet til Edvard og Nina Grieg
Et «must» i fotsporene til Edvard Grieg, er et besøk på Troldhaugen. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag fylt av interessante minner om Grieg og har siden 1928, da området ble åpnet som museum, vært et valfartssted for Griegelskere fra alle kanter av verden.
MERK: Inngangbillett er IKKE inkl. i pakken, og du kan kjøpe inngangsbillett til Troldhaugen her. Vi anbefaler også en lunsjkonsert i Norges vakreste kammermusikksal, Troldsalen. Se konsertkalender og bestill billetter til lunsjkonsert på forhånd her.

Etter et hyggelig besøk på Troldhaugen går turen videre til Lofthus i Hardanger, og til Hotel Ullensvang – hvor Edvard Grieg tilbrakte mye tid og fikk mye inspirasjon. Hans originale skrivehytte står den dag i dag i hotellhagen. På hotellet finner du fasiliteter som flotte Ullensvang bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Om kvelden inntar du en smakfull middag i restauranten, med spektakulær utsikt både mot Folgefonna og Hardangerfjorden. 


Etter en forfriskende morgendukkert i bassenget dagen etter – for de ekstra vågale lokker fjorden til å ta et bad i badebukta – venter en deilig frokost. Før avreisen tar vi deg med på en lydguidet rundtur i Lofthus-bygda i Edvard Griegs fotspor. Via Voice of Norway-appen (som du laster ned på din mobil) får du gleden av å høre 4. generasjon tidligere hotelleier Edmund Harris Utne fortelle historier om Edvard Grieg’s tid i Hardanger. Turen tar 60 – 90 minutter.


Kom også gjerne noen dager før til Bergen og forleng opplevelsen. Vi anbefaler da en tur innom Bergen Offentlige Bibliotek, som er den stolte vert for Edvard Griegs arkiv og samling. Les mer om samlingen her.

Fra 4208 NOK

per person
  • Gjelder: Hele året
  • Varighet: 2 netter / 3 dager
  • Transport: Egen bil

Søk & bestill

Velg datoer for oppholdet ditt
Ankomstdato
Avreisedato
Velg antall reisende
Gjester
Build: 19.09.2023 09:19:35, Host: cbonline05, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index