Siderferd i Hardanger - formiddag fra Lofthus

15 mai 2023 - 3 september 2023

Fra 835 NOK

per person
Bestill nå

 

Opplev formiddagssolen på Hardangerfjorden – med sidersmaking! En unik opplevelse som kombinerer fjordcruise, kultur og sider i Hardanger.

 

«Sider frå Hardanger» er en beskyttet geografisk betegnelse på linje med Calvados eller Champagne. Den unike sideren har fått en renessanse og er blitt et prisvinnende høykvalitetsprodukt. I Hardanger er det 19 siderprodusenter som lager hver sin unike sider, basert på sin historie og sine epler.


Prisen inkluderer:

  • Fjordcruise Lofthus-Nå tur/retur
  • Sidersmaking hos Alde Sider eller Store Naa Siderkompani, eller lunsj på Siderhuset Ola K


Bli med på Siderferd, besøk en av siderprodusentene og få en innføring i produksjon, kultur og smak.


Turen starter på kaien i Lofthus, hvor båten har avreise kl 11:15.


Om bord på båten er det kiosk med gode produkter. De tilbyr en varmrett, baguetter, diverse kaker samt sider, øl, vin og mineralvann. (Dette er ikke inkludert i prisen)


Ved ankomst kaien på Nå blir du enten møtt av representanter fra sidergårdene eller går direkte til den sideropplevelsen du har valgt. På formiddagen kan du velge mellom følgende opplevelser:


2-retters lunsj på Siderhuset Ola K: Start eventyret med en fersk, lokal lunsj på Siderhuset Ola K. Den gamle landhandelen fra 1912 har gjenoppstått som en restaurant som serverer mat komponert av de beste råvarer hentet fra Norges beste fruktfat, Hardanger. Menyen er spesielt tilpasset det store utvalget sider som står på menyen - den perfekte start på sidereventyret.


Alde Sideri: Her serveres klassiske, innovative og prisvinnende sider i kombinasjon med gode historier og smakebiter av norske oster og lokal skinke. Alde er et gammelt navn for eple i Hardanger, og mannen bak Alde Sider er Olav Bleie. Han driver familiegården der epler har blitt dyrket i generasjoner. Alde Sider lager førsteklasses eplemost og et rikt utvalg av sider fra Hardanger.


Store Naa Siderkompani: Møt Siderbonden Eirik og hans kompani som står bak 57/2 sideren. Store Naa – gard 57 bruk 2 har vært i slekten sin eie siden 1724. Sideriet er i utgangspunktet et gammelt kyllinghus som har stått brakk siden 2009, men nå er det stor aktivitet på gården, bl.a. i form av utvikling og prøvesetter av nye, spennende sidersmaker.


Retur med båten fra Nå til Lofthus klokken 13:45.


Ankomst kaien i Lofthus klokken 14:25.

Fra 835 NOK

per person
  • Starter/slutter: Lofthus
  • Tidspunkt: 11:15 til 14:25


Søk & bestill

Velg datoer for oppholdet ditt
Ankomstdato
Velg antall reisende
Gjester
Build: 19.09.2023 09:19:35, Host: cbonline06, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index