Kulinarisk opphold med fjordcruise

Fra 5590 NOK

Per person
Bestill nå

 

Verdensarvbyen Bergen byr på noe for alle sanser. La Opus 16 - midt i hjertet av Bergen sentrum - være ditt hjem i to dager – mens du nyter gode dager med smaker fra Bergens kjøkken og et fjordcruise i Bergens dramatiske natur.

 

Inkludert i pakken er:

  • 2 netter på Opus 16 - et av Bergens flotteste hotell
  • Middag i Restaurant Opus 16 (dag 1)
  • Middag på Bryggen Tracteursted (dag 2)
  • Flott halvdagscruise gjennom vakker og variert vestlandsnatur Dag 1: Innsjekking på Opus XVI


Kvelden før selve utflukten, sjekker du inn på det historiske og unike Opus XVI midt i hjertet av Bergen. Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter. 


Kos deg med en deilig 3 retters middag i restaurant Opus 16, som frister med tradisjonelle franske retter og norske råvarer.  Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen. Sov godt i deilige senger – midt i hjerte av Bergen – i rom hvor hvert enkelt er skreddersydd og med et elegant designuttrykk takket være byggets unike arkitektur.


 

Dag 2: Fjordcruise og middag på Bryggen Tracteursted


Etter en god natts søvn og en nydelig à la carte frokost rusler du de korte 5 minuttene fra hotellet til Zachariasbryggen ved Fisketorget i Bergen sentrum hvor du går om bord i katamaranen som tar deg med på et 3-3,5 timers fjordcruise fra Bergen til Mostraumen, gjennom vakker og variert vestlandsnatur.


Klokkeslett for avreise står på billetten din.


Utseilingen fra Bergen gir flott utsikt over Bryggen i Bergen som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi seiler videre gjennom storslått natur innover Osterfjorden mot Modalen, Norges nest minste kommune. Mannskapet tar oss trygt gjennom strie strømmer i den grunne og smale Mostraumen. Jo lenger inn i fjorden vi kommer, jo brattere og mektigere blir fjellandskapet. Vi passerer flere buldrende fossefall. Kapteinen styrer båten så langt inn i en av fossene at du risikerer å få en herlig vanndusj i ansiktet! Det er et rikt fugle- og dyreliv i det vakre fjordlandskapet, og er vi riktig heldige får vi se sel som soler seg på svaberget og ørn som flyr over oss.


Tilbake i Bergen har du god tid til å utforske den sjarmerende byen før det er tid for bedre måltid om kvelden. Middagen denne kvelden inntas på Bryggen Tracteursted som ligger i Bryggestredet, innerst på Bryggen i Bergen. Stedet fra 1708 er gjenåpnet med respekt for de historiske omgivelsene og ligger kun en 5 minutters spasertur fra Zachariasbryggen. Her blir det servert en 5-retters Bergensmeny - hvor rettene endres gjennom året basert på sesongens råvarer og tilgjengelighet. Bergensmaten er mer enn bare mat. Det er kultur og identitet, det er historien om en by. Bergen har noe andre ikke har, og det er en klar identitet, med et unikt tilfang av råvarer og mattradisjoner. Maten er stor sett enkel, fokuset ligger på få råvarer, rene smaker.Tilbake på hotellet legger du deg god og mett. Neste dag venter nok en god a la carte frokost før turen går videre til nye eventyr.


Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Bergen og fylle minneboken med flere flotte opplevelser. Se forslag til flere aktiviteter og severdigheter her.

Fra 5590 NOK

Per person
  • Tilgjengelig: Hele året
  • Starter/slutter: Bergen
  • Varighet: 2 netter/3 dager
  • Inkl.: 2 overnattinger på Opus 16, 1 middag i Restaurant Opus 16, 1 middag på Bryggen Tracteursted og fjordcruise til Mostraumen

Søk & bestill

Velg datoer for oppholdet ditt
Ankomstdato
Avreisedato
Velg antall reisende
Gjester
Build: 19.09.2023 09:19:35, Host: cbonline05, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index