Nasjonal turistveg Hardanger

Fra 4895 NOK

Per person
Bestill nå

 

Tre dagers bilferie med overnatting og middag inkludert.

 

Hardanger er som et eneste stort postkort, og nesten hvor du enn snur deg ser du rett inn i en buldrende foss eller blomstrende frukttrær. Alt det vakre du har hørt om Hardanger er sant! 

 

Inkludert i pakken er:

  • En natt på Hotel Ullensvang
  • En natt på Utne Hotell ELLER Brakanes Hotel
  • Middag og frokost. Drikke til middag er ikke inkludert.


 

Sett deg i bilen og opplev vakker norsk natur og arkitektur! Veiene i Hardanger har sin egen fart, og du må tilpasse deg det naturlige tempoet. Her ligger veien på hyller i bratte dalsider, eller går bokstavelig talt gjennom eplehagene, og det er kanskje denne nærheten som er det spesielle på strekningen.


Vår pakke starter i Lofthus og kommer du østfra får du også oppleve Nasjonal turistveg Hardangervidda. Sørg da for å stoppe etter Hardangervidda ved den kjente Vøringsfossen og gå den spektakulære nye trappebroen over juvet. Når du nærmer deg Lofthus får du også et fantastisk skue over Hardangerbroen som med sin lengde på 1380 meter er en av verdens lengste hengebroer og den lengste i Norge.

 

Ved ankomst Lofthus sjekker du inn på historiske Hotel Ullensvang, midt i hjertet av Hardanger, kun 115 km fra Bergen, 40 km fra Voss eller 129 km fra Geilo. Hotellet hadde sin spede begynnelse i 1846 og huser i dag fasiliteter som flotte Ullensvang Bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Om kvelden nyter du en god 3-retters middag før du sover godt i et av hotellets flotte rom. Middag serveres mellom kl. 19-21.

 

Etter en god frokost neste dag er tiden inne for å oppleve Nasjonal turistveg Hardanger, som blant annet involverer fergen* fra Kinsarvik til tradisjonsrike Utne Hotel, et snart 300 år gammelt levende, intimt og autentisk hotell med kontinuerlig drift siden 1722. Distanse fra Lofthus til Utne er rundt 12 km. Hotellet byr på unik atmosfære med vakker beliggenhet ved Hardangerfjorden. Dette er stedet for god mat, god vin og godt samvær - et pustehull i hverdagen. Dersom dere bor her, vil dere få servert en smakfull 5 retters middag som serveres fra kl. 20.

 

Fra Utne går turistvegen videre til Jondal hvor vi anbefaler et stopp på rasteplassen på Hereiane. Dette er et svabergområde som strekker seg fra Hardangerfjordens sjøkant og til fjells, mer enn 400 meter over havnivået. Deretter kan dere ta ferge fra Jondal til Tørvikbygd og fortsette kjøreturen mot Norheimsund og Bergen eller kjøre mot Kvanndal og Granvin. Rasteplassen i Steinstøberget på vegen til Kvanndal ligger idyllisk til med utsikt over Hardangerfjorden og Folgefonna.

 

Fra Granvin anbefaler vi avstikkeren opp til Skjervsfossen, hvor det er tilrettelagt et nettverk av stier, trapper, utsiktspunkt, hvileplasser, rast og et iøynefallende toalettbygg. Drar dere mot Bergen anbefaler vi et stopp ved Steindalsfossen. Her kan du gå på baksiden av fossen uten å bli våt. Fossen er på sitt største og flotteste i mai-juni under snøsmeltingen.


Ved enden av turistvegen går veien naturlig videre til naturskjønne Ulvik og Brakanes Hotel, som også kan velges som overnattingssted den siste natten. Turisteventyret på startet i 1860 av skysskaren Sjur som formidlet skyss av både folk og varer, og det er ikke uten grunn at reisende har funnet sin vei til denne lille perlen i over 150 år. Her kan du sitte og dingle med beina på balkongen, mens du hviler øynene på en speilblank fjord og en stor og velstelt hage. Ta et bad fra bryggekanten eller hvil i skyggen under det gamle epletreet av sorten Bramley Seedling. Når kvelden kommer venter en deilig 3-retters middag i hotellets restaurant. 


Les mer om Nasjonale turistveger her.


*Merk at fergen fra Kinsarvik til Utne ikke er inkludert i pakken

Fra 4895 NOK

Per person
  • Gjelder: 1/5 - 30/9-2023
  • Startsted: Lofthus
  • Varighet: 2 netter/3 dager
  • Transport: Egen bil


  • Se kjørerute fra Voss her


Søk & bestill

Velg dato
Ankomstdato
Avreisedato
Velg antall reisende
Gjester
Build: 19.09.2023 09:19:35, Host: cbonline06, DB: o3.cbguide-9105.cbischannel-41083.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index